BME Központi Tanulmányi Hivatal

Cím: 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 7-9., R épület földszint   ·   : 1521 Budapest Pf. 91.   ·   :   ·   Kapcsolat
flag-hu
2019. május 26. vasárnap   ·   2018/2019/2 félév 17. hete   ·   Ma nincs félfogadás

Az oldal elavult, archív adatokat tartalmazhat!

Rövidesen verziófrissítés (360.x)

Kedves Kollegák!

Rövidesen esedékes a Neptun rendszer verziófrissítése. Az új (360.x) változat sok funkcionális újdonságot tartalmaz. Most csak a rendszergazdákat érintő, igen lényeges változásokra hívjuk fel a figyelmet.

1. Neptun kliens frissítése

Megújult, és végre "dadogástól" mentes a Neptun kliens frissítési eljárása. A folyamat a következő. Az indító ikonra kattintva a Neptun_Reloaded, vagyis maga a Neptun.NET kliens program indul el. Ez először az alkalmazásszerverhez fordul és megnézi, hogy nincs-e újabb változat a kliens programból. Amennyiben a kliens program naprakész, akkor normálisan elindul a futása. Amennyiben viszont van újabb változat belőle, duplikálja magát SDAUpdater.exe néven, elindítja a másolatot, amely letölti az aktuális Neptun_Reloaded programot (meg még néhány szükséges komponenst), majd elindítja azt. Mindezért szükséges írási jog a Neptun.NET mappára. Ha nem így lenne, akkor valami hibásan működik, amit kérünk a Neptun Üzemeltetés felé jelezni.

Hogy mindez korrekten működjön a munkaállomáson

  • a meglévő klienst teljesen (mappástól, ikonostul) törölni kell
  • a megújult Neptun klienst ismét le kell tölteni a www.neptun.bme.hu honlapról
  • a csomagban található leírás szerint telepíteni kell az új klienst.

Fontos! Az így frissen letöltött kliens teljes mértékben együttműködik a Neptun most élesben futó változatával (ahogy értelemszerűen kompatibilis a rövidesen frissülő, majd az eljövendő Neptun verziókkal is). Viszont fordítva már nem igaz. A régi, a munkaállomásokon pillanatnyilag fent levő kliens a mostani Neptun verzióval működik együtt utoljára, a rövidesen bevezetésre kerülő új változattal már nem. Ebből következik, hogy folyamatosan, és minél hamarabb célszerű átállni az új Neptun kliensre!

2. Hallgatói Web 3

A rövidesen bevezetésre kerülő Neptun verzió másik nagy újdonsága a Hallgatói Web-es alkalmazás 3-as verziója. Ez megjelenésében, logikájában teljesen eltér a régitől, ezért várható, hogy a hallgatók sűrűn fogják megkeresni (és imáikba foglalni) a rendszergazdákat, üzemeltetőket, helpdeskes kollégákat...

Amire a rendszergazdáknak előre fel kell készülniük: a Neptun Hallgató Web 3 sajnos csak az Internet Explorer 7.x, továbbá a Firefox (és klónjai) 2.x változatával kompatibilis teljes mértékben. (Erre egyébként a nyitóképernyőn is figyelmeztet.) Ezért az olyan PC-ken, ahol Hallgatói Web-et használnak, minél hamarabb át kell állni a böngészők említett verziójára!

Megjegyzés: Az Oktatói Web egyelőre marad a régi stílusú, 3-as verziója az ősszel várható.

Üdvözlettel:

NEPTUN Üzemeltetés

2008. május 30.

« Vissza