BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM (BME)

Vezető a műszaki felsőoktatásban

A BME 2014/2015-ös Tanulmányi Tájékoztatója

Kedves Hallgatók!

A hatályos jogszabályok szerint a tanulmányait kezdő hallgatóink rendelkezésre kell bocsátanunk a Tanulmányi Tájékoztatót. A Tájékoztatóba összegyűjtöttük a BME-ről, a képzésekről, a beiratkozásról szóló információkat, és szerepelnek rajta a kari hallgatói képviseletek tájékoztató anyagai is.
A Tájékoztató a szeptemberi tanévkezdés előtt készült, ezért vannak benne már nem aktuális részek is. Ahol az őszi és a tavaszi féléves anyagok eltérnek, azt külön jelöltük.

• Az Egyetem menüpont alatt általános, hosszabb távra szóló információkat adunk közre. Ebben a részben helyeztük el a BME „Mába érő tegnapok” című reprezentatív kiadványát, amelyet Németh József professzor úr szíves engedélyével teszünk közzé.
• A Tanulmányok kezdetén menüpontban az első félévet megelőző beiratkozáshoz, a Neptun.Net tanulmányi és pénzügyi rendszer használatához, a tanév időbeosztásához kapcsolódó általános információk vannak.
• A Tanulmányokhoz résznél találja a kapcsolódó szabályzatok felsorolását, jelenleg hatályos szövegüket, a nyelvoktatásról, a testnevelésről, a sportolási lehetőségekről készült tájékoz-tatókat.
• A Hallgatói élet címszó alatt vannak a szociális ösztöndíjra, a hallgatói tanácsadásra vonatkozó információk. Az előbbiekről külön tájékoztatást kap(ott) emailben.
Karonként külön összeállítás készült a képzésről, az órarendről, a tantárgyfelvételről. Ugyancsak itt olvashatók a kari hallgatói képviseletek tájékoztató anyagai a gólyatáborról, a szakkollégiumokról, a felkészítőkről.
Ezeknek az anyagoknak a többsége az őszi félévre vonatkozott. Az aktuális tájékoztatók általában az érintett szervezet web lapján érhetők el.


Az Egyetem Rektorának köszöntőjét <ide kattintva> tudja elolvasni.