1 kiemelt hírünk érkezett, kérjük, olvassa el figyelmesen. [ bezárás ]

Diákigazolvány - igazolás

2018. november 13. kedd

A diákigazolvány helyett kiadott igazolás ("ideiglenes diákigazolvány") érvényessége 60 nap.

Kérjük, aki ilyent használ, ellenőrizze az érvényességet a lap jobb felső részén. Amennyiben néhány napon belül lejár, a 066-os Neptun kérvényen lehet újat igényelni.

BME Központi Tanulmányi Hivatal

Cím: 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 7-9., R épület földszint   ·   : 1521 Budapest Pf. 91.   ·   :   ·   Kapcsolat
flag-hu
2018. november 15. csütörtök   ·   2018/2019/1 félév 12. hete   ·   Hivatal félfogadási idő a mai napon: 12:00–15:30

Szakmai gyakorlat

A 2018-19-es pályázathoz (a pályázati kiírásban felsoroltakon kívül) leadandó dokumentumok

 1. 2018-2019 Learning agreement for traineeship A pályázathoz a dokumentum első része (Before mobility) mindhárom fél által aláírva csatolandó. A BME részéről az aláírás a kari koordinátor vagy az általa megbízott személy által történik. Tehát nem az intézményi Erasmus kordinátor által! Hiányos aláírás esetén a pályázat formai hibás lesz és elutasításra kerül.

 2. alapadatok szerződéskötéshez 2018-19  Csak Excel formátumban fogadható el.

 3. nyilatkozat

 4. EU TB kártya fénymásolata (a kártya az OEP kirendeltségein igényelhető). Érvényesnek kell lennie a szakmai gyakorlat teljes időtartamára


Nyerteseknek kiegészítő dokumentumok 2018-19

 1. Támogatási szerződés 2018-19-es tanév

  - kérjük csak a SZÜRKE űrlapmezőket töltse ki, és aláírás nélkül WORD formátumban, a többi dokumentummal együtt egy darab e-mailben küldje el az iroda részére (erasmus@mail.bme.hu)

 2. Szakmai gyakorlatra a balesetbiztosítás és a felelősségbiztosítás megkötése kötelező. A Student Mobility for Traineeships dokumentumban ezeket az információkat is meg kell adni. Ha van a fogadó félnek/cégnek megfelelő baleset- és felelősségbiztosítása, akkor ezt a Learning Agreementben jelölni kell. Amennyiben a fogadó fél nem nyújt ilyen biztosítást, akkor szakmai gyakorlat teljes időtartamára a baleset- és felelősségbiztosítás megkötése kötelező, a biztosítást igazoló dokumentumot csatolni kell a pályázathoz. A támogatási szerződés 5.3, 5.4-es pontjainak kitöltése kötelező. Vagy a Learning Agreementre kell hivatkozni (LA szerint a fogadó intézmény), vagy a biztosítótársaság nevét és a kötvényszámot kell beírni. Ajánlatszámot nem áll módunkban elfogadni! 

Hosszabbítási kérelem

hosszabbítási kérelem Az eredeti mobilitási időszak vége előtt legalább 45 nappal elküldendő az erasmus@mail.bme.hu email címre.Hazaérkezés utáni teendők

 1. időigazolás (e-mailben elküldendő az erasmus@mail.bme.hu címre)

 2. Kétoldalas szakmai beszámoló magyar nyelven, amely segít a későbbi jelentkezőknek a cégválasztásban (e-mailben elküldendő az erasmus@mail.bme.hu címre)

 3. Teljes aláírt Learning agreement, After Mobility részt is beleértve (e-mailben elküldendő az erasmus@mail.bme.hu címre)

 4. OLS teszt kitöltése

 5. On-line beszámoló kitöltése (külön e-mail megy róla a megadott e-mail címére). Határidő, az e-mailtől számított két hét.

A záródokumentumok leadási határideje: a szakmai gyakorlat végét követő két héten belül. 

Az email tárgya: Szakgyak_NÉV_Záródokumentumok

A záródokumentumok hiánytalan és időben történő leadásának elmulasztása az ösztöndíj visszafizetését eredményezheti!

Erasmus Hallgatói Charta (tájékoztatásul, nem leadandó)


Szektor kódok